www.nlr.nlnationaal geoportaal met hoge resolutie satellietgegevens en luchtfotobestanden

Geospatial Data Service Centre

Informatie
Informatie
Informatie over aardobservatie en over de Open Geospatial Consortium (OGC) standaarden.
ServicesServices
Geospatiale data services in Nederland (met satellietbeelden en luchtfoto-bestanden) en informatie over hoe ze gebruikt kunnen worden.
Software Software
Geografische software, gratis te downloaden. B.v. een WMS viewer, een CSW server en een CSW client.

Het Geospatial Data Service Centre (GDSC), een gezamelijk initiatief van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR en het Geomatics Business Park, is een nationaal toegangspunt tot landsdekkende hoge resolutie satellietgegevens en luchtfotobestanden.

 

Er staan drie landsdekkende bestanden van Nederland, in Rijksdriehoekstelsel, op deze site:
Aster satelliet opname (15m resolutie)

ASTER satelliet opname
2012, 15m resolutie

Aerodata luchtfotografie (1m resolutie)

Aerodata luchtfotografie
2005, 1m resolutie

DKLN luchtfotografie (1m resolutie)

DKLN luchtfotografie
2006, 1m resolutie

Het NLR RPAS loket

Wilt u een Remotely Piloted Aircraft System (RPAS) gaan inzetten voor b.v. luchtfotografie? Hebt u hulp nodig bij de aanschaf? Moet uw RPAS crew getraind worden? Zoekt u assistentie bij de kwalificatie en certificatie van uw systeem? Of hebt u moeite met het doorgronden en toepassen van de wet- en regelgeving betreffende onbemande systemen?

lees verder ...

eXcat CSW server and clients

eXcat is een in Java geschreven CSW server en CSW clients programma. De server is gebouwd op eXist, een open-source XML database, en het is zeer eenvoudig te gebruiken! Sla metadata op en maak het toegankelijk en zoekbaar via de CSW standaard. Naast de server zijn er drie CSW clients beschikbaar.

lees verder ...

satelliet database

Kijk eens in de satelliet database met een overzicht van de status en capaciteiten van vroegere, huidige en toekomstige aardobservatie satellieten.

lees verder ...

BeeldBlad: gratis WMS client

BeeldBlad is een WMS client die gebruikt kan worden in web pagina's. BeeldBlad is in Adobe Flash gemaakt en kan daarom gebruikt worden in praktisch alle browsers. Het kan gratis gedownload worden en in elke web mapping applicatie toegepast worden.

lees verder ...